Voorwaarden

Op de catalogus en prijzen zijn de METAALUNIEVOORWAARDEN van toepassing zoals die zijn gedeponeerd ter Griffe van de Rechtbank te Rotterdam. Deze luiden volgens de laatstelijk aldaar neergelegde tekst. U kunt deze voorwaarden downloaden onder aan deze pagina.

Hieronder vindt u de belangrijkste onderdelen uit onze leveringsvoorwaarden voor de speeltoestellen.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact met ons op.

Leveringsvoorwaarden Speeltoestellen

Prijzen
Prijzen zijn in euro’s en exclusief:

 • BTW;
 • Beton t.b.v. verankering speeltoestellen;
 • Vracht/verzendkosten;
 • Reis-/montagekosten;
 • Kosten voor klic melding;
 • Kosten voor eventuele bodemverbetering.

* Prijswijzigingen zijn voorbehouden.

Vrachtkosten:

 • Onderdelen en zeer kleine artikelen worden verstuurd met doorberekening van de werkelijke kosten, met een minimum van € 12,50;
 • Transportkosten voor toestellen en ondergronden worden op basis van een offerte aanvraag berekend.

Betalingen:
Betalingen binnen 8 dagen netto.

Levering en veiligheid:
Alle AVO speeltoestellen voldoen aan de laatst geldende veiligheidsnormen (NEN-EN 1176 en het Warenbesluit Attractie- en Speeltoestellen) en zijn goedgekeurd door een van de aangewezen keuringsinstanties. Plaatsingsinstructie, gebruiksaanwijzing en certificaat behoort tot de levering. Alle AVO speeltoestellen zijn voorzien van voetplaten en dienen geplaatst te worden op betonpoeren met ankerbouten. Indien het mogelijk is om zelf te storten, worden de ankerbouten en schetsplaten incl. tekening vooraf aan de levering verstuurd.

Garantie:
Onze garantiebepalingen zijn als volgt:

 • 3 jaar garantie op de slijtvastheid van de ondergronden, uitgezonderd de ondergronden die intensief gebruikt worden. Op de kleur is de garantie niet van toepassing;
 • 7 jaar op de poedercoating mits onbeschadigd;
 • 10 jaar op technische gebreken, mits gebruik volgens onze gebruiksaanwijzing*.

* Buiten de normale garantiebepalingen vallen gebreken ontstaan door normale slijtage, door ondeugdelijk gebruik, niet voldoende smering of smering met ondeugdelijk smeermiddel, alsmede reparaties en/of veranderingen door derden verricht en/of aangebracht.

Afwerking:
Al onze toestellen worden gestraald volgens SA2½ (Zweedse norm), waarna ze voorzien worden van een 2 laags poedercoat systeem (een zink epoxy poeder en een polyester poedercoat) of een 2-komponenten lak (daar waar lagers in verwerkt zitten).

Standaard in Rood, Geel en Blauw (RAL 3002, 1003 en 5017), andere RAL kleuren in overleg door u te bepalen.

Voor de ziltrijke omgevingen in ons land is er tegen een meerprijs van 20% een extra aan te bevelen behandeling (schooperen) beschikbaar.

Download voorwaarden:
Metaalunievoorwaarden

* Van Besouw Metaal BV (AVO Speeltoestellen) kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor foute vermeldingen op deze site.