Nostalgische speeltoestellen voor D’Elf Ieken

slide buitenspelen

Minicamping D’Elf Ieken in het Friese Elsloo is de neventak van het melkveebedrijf van de familie Koopstra-Eggen en bestaat naast de camping inmiddels uit een boerderijwinkel, maisdoolhof en een kinder- en speelboerderij. Om de daggasten meer te kunnen bieden dan alleen het maisdoolhof, werd het aanbod uitgebreid met een aantal speeltoestellen.

D’Elf Ieken ging op zoek naar een leverancier van ‘nostalgische’ speeltoestellen en kwam uit bij AVO Speeltoestellen / Van Besouw Metaal uit Tilburg. In eerste instantie werd gekozen voor twee schommelstellen met diverse hoogten, een familiedraaimolen, een torsiewip, een duikelrek met verschillende hoogten en een kabelbaan. Deze toestellen vielen zo goed in de smaak bij de bezoekers, dat besloten werd nog meer toestellen te plaatsen.  Bij de uitbreiding is gekozen voor een hoge glijbaan en is er een zandbak bijgekomen. Verder is om de speeltuin heen een skelterbaan aangelegd en is er een grote trampoline geplaatst. Verder is het mogelijk de boerderijdieren te voeren en kunnen de kinderen een speurtocht doen.

Veiligheid toestellen

De toestellen zijn allemaal gekeurd volgens de laatste norm, zodat de veiligheid van het spelende kind gewaarborgd wordt. De toestellen zijn duurzaam door het gebruik van gerecycled staal. In plaats van een milieubelastende zinklaag is het staal behandeld met een polyester poedercoating, die niet schadelijk is voor het milieu.

Minicamping en boerderijwinkel

De minicamping is opgericht in 1987 en in 2006 kwam hier een maïsdoolhof en boerderijwinkel bij. Door de nabijheid van het melkveebedrijf krijgen de bezoekers een goed idee van hoe het er aan toe gaat op de boerderij, bijvoorbeeld door te kijken bij het melken of door te zien hoe een kalfje wordt geboren.  In de boerderijwinkel worden diverse streekproducten verkocht die kenmerkend zijn voor de streek.

Toekomst

Door de camping kleinschalig te houden, de kwaliteit te waarborgen en de gastvrijheid in combinatie met de sfeer van het platteland, hoopt D’ Elf Ieken nog meer dagbezoekers te trekken. Er zijn zelfs plannen om de boerderijspeeltuin nog verder uit te breiden met nieuwe speeltoestellen.