Kleurrijk speelparadijs Camping Duinhorst

nieuws - Duinhorst

De beheerders van camping Duinhorst hebben besloten dat de speeltuin in het winterseizoen van 2012 een nieuwe uitstraling moest krijgen. Daarom hebben ze verschillende nieuwe, kleurrijke speeltoestellen laten plaatsen. Er zijn onder andere een familieschommel en torsie wippen geplaatst.

Nieuwe toestellen

Camping Duinhorst heeft voor de speeltoestellen een keuze gemaakt uit een mix uit het assortiment van AVO Speeltoestellen en Boer Speeltoestellen. Camping Duinhorst wilde dat een familieschommel teruggeplaatst zou worden. De ouders van nu, zullen daar tijdens hun jeugd ook op hebben geschommeld. Daarnaast is de keus gevallen op twee soorten torsie wippen, een torsieveer schommel en een schuitjes schommel. Ook is er voor in de zandbak een gravertje aangeschaft.

Veilig, gecertificeerd en kindvriendelijk

Ook heeft camping Duinhorst er rekening mee gehouden dat de speeltoestellen veilig, gecertificeerd en onderhouds – en kindvriendelijk zijn. De speeltoestellen zijn in RAL kleuren uitgevoerd en zijn geheel demontabel. Hierdoor kunnen ze eventueel verplaatst worden, opnieuw in de kleur gezet worden of na de winter terug in de tuin worden geplaatst.

Op dezelfde locatie

Het stond al snel vast dat de locatie van de speeltuin niet moest veranderen. Het voetbalveld, het zwembad en de speeltuin blijven hierdoor dicht bij elkaar gelegen. De asfaltbaan die aan de speeltuin ligt, was voorheen een wielerbaan die gebruikt werd voor wedstrijden. Aan de binnenkant van de asfaltbaan bevindt zich het speelterrein en zijn er kampeerplaatsen. De speeltuin is in het winterseizoen 2011/2012 opgeleverd.