Duozitje voor Samen Spelen voorzien van typekeuring

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het duozitje waarop kinderen samen met hun ouders kunnen schommelen is onlangs gekeurd. Hoewel het toestel al voldeed aan de normen die in de NEN vermeld staan, is dat nu ook bevestigd na de keuring.

Als beheerder van de speeltuin/ openbare ruimte bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van het spelende kind in uw speeltuin. Met de toegepaste typekeuring kunnen beheerders de veiligheid van spelende kinderen waarborgen.

De keuring bestond onder meer uit een botsproef. Tevens is het zitje helemaal bekeken en uitvoerig getest. Bij de keuring kwam een aantal punten naar voren waar rekening mee gehouden dient te worden bij aanschaf van het Ouder- Kind zitje. Zo mag het toestel niet geplaatst worden in een schommelstel dat hoger is dan 2 meter én mag het alleen in een enkel schommelstel geplaatst worden. Bovendien moet de ruimte tussen het zitje en de staanders van de stellages aan een bepaalde afmetingen voldoen.

Het zitje is in elk bestaand schommelstel toe te passen, waarbij gebruik gemaakt wordt van de huidige ophanging in het schommelstel. Het toestel is oerdegelijk geconstrueerd en verkrijgbaar in elke gewenste RAL kleur, de standaard kleur is blauw. Het zitje zelf is gemaakt van rubber met een stalen onder plaat die voor extra stevigheid zorgt. Bij voorkeur wordt het zitje bevestigd aan een schommelstel voor één persoon met een hoogte van 2 meter. Door de bestaande schommel en ketting weg te halen kan het duozitje gemakkelijk bevestigd worden aan de schommelhaak.

Standaard wordt het product van AVO Speeltoestellen geleverd met een stel kettingen voor bevestiging aan de schommelhaken. Daarnaast is het zitje los verkrijgbaar, maar ook te bestellen met complete stellage, waarbij het zitje desgewenste losgehaald kan worden en bij gelegenheid weer teruggeplaatst.