AVO speeltoestellen bij Museum Spelebos

nieuws - Spelebos

Museum Spelebos is een nieuw nationaal speelgoedmuseum op het terrein van Museumpark Best. Naast de bezienswaardigheden van het museum,  is er de mogelijkheid om in de speeltuin in het aangrenzende bos op twaalf verschillende speeltoestellen te spelen.

Museum Spelebos

Museum Spelebos is gelegen op het Museumpark  aan de Sonseweg 39 in Best. Groot en klein, jong en oud, speelgoed is bestemd voor iedereen. Het Spelebos is één groot dorp waarbij alle museumstukken verwerkt zijn in diorama’s die volledig tot leven komen middels het gebruik van beeld, licht, geluid en beweging. Druk op één van de vele  knoppen en de beren starten met hun berenliedjes of Barbie & Ken worden in de spotlight gezet. Het spelen van toen, op een nieuwe eigentijdse manier. Het museum richt zich vooral op gezinnen met kinderen, opa’s en oma’s en basisschoolgroepen. Speciaal voor de kinderen zijn er speurtochten en kleurplaten ontwikkeld.

Collectie

In de collectie van het Spelebos vindt u vele soorten speelgoed waar vroeger mee gespeeld werd, zoals bijzondere poppen en beren. Sommigen zijn meer dan 100 jaar oud, maar ook Barbie, tinnen soldaatjes en oud Hollandse spellen maken deel uit van de collectie. De kinderen kunnen in Spelebos ook zelf spelen met het speelgoed van toen. Alle kinderen kunnen tevens heerlijk schommelen en spelen op alle andere speeltoestellen van AVO  in de buitenspeeltuin.

Speeltoestellen

Buiten het museum, in het aangrenzende bos, zijn speeltoestellen van Besouw Metaal neergezet. Kinderen kunnen op deze manier ook echt buiten spelen op de speeltoestellen van vroeger, wat een bezoek des te interactiever maakt. Schommelen op de Familieschommel, rennen in de Loopton of klimmen en klauteren in de Raket. Belangrijke aandachtspunten bij de toestellen waren dat ze kindvriendelijk, uitnodigend en duurzaam moesten zijn. De toestellen bevatten de kleuren groen, rood, bruin en wit, wat volledig samengaat met de kleuren van de natuur. De toestellen zijn allemaal gekeurd en aangepast volgens de laatste norm, zodat de veiligheid van spelende kinderen gewaarborgd wordt. De toestellen zijn duurzaam door het gebruik van gerecycled staal.